Oszd meg Facebookon! Oszd meg Twitteren! Oszd meg Google Pluson! Oszd meg Pinteresten! Küld el e-mailben!

Siklóernyőzés

Ezt 3 ember kedveli

A Turbulencia Sportegyesület 2003-ban alakult meg, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a siklóernyőzést, és a jövőre nézve nemzetközi színvonalú pilótákat képezzen. Jelen pillanatban rendkívül ambiciózus pilótái vannak, akik szeretnék minél több emberrel megismertetni ezt az izgalmas sportágat, minél több pilótát képezni és a lehető legnagyobb biztonságban fejleszteni a siklóernyőzést.

Az egyesületnek 15 aktív tagja van jelen pillanatban, közülük öten évente több hazai és nemzetközi versenyen vesznek részt. Számos érmet és kupa-győzelmet, valamint hazai és nemzetközi rekordot tudhatnak magukénak. A klub tevékenységei közzé tartozik: az ultrakönnyű repülés, alpin sí, túra sí, hegyi biciklizés és alpinizmus.

A klubtagok fő szenvedélye a siklóernyőzés. A klub ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a fiatal tehetségek felfedezésére és a síklóernyős oktatásra.

A sportág gyökerei Franciaországba vezethetőek vissza. A siklóernyővel nem repülőgépből ugrálnak, hanem magaslatokról startolnak. Formájával az ejtőernyőre, míg repülésben a sárkányrepülőhöz lehet hasonlítani. Siklószáma általában 7, ami azt jelenti, 7 m-t halad előre miközben 1m-t süllyed, tehát, ha elstartolunk egy 1000 m magas hegycsúcsról, 7 km-t vitorlázhatunk. Más körülmények – szél, hőmérséklet – is nagyban befolyásolják a repülést. Nem csak távokat repülni, hanem a lejtőszelet kihasználva, akár órákig is fenn maradva lehet csodálni a táj szépségét a starthely környékén. A siklóernyő maximális sebessége 50-60 km/h.

Kapcsolat

Turbulencia Egyesület 
www.turbulencia.ro
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca, 36 szám, Hargita megye, Románia
Tel: 0740-624907 

Telefonszám:
Sárig István, Elnök:  +40740624907 
Sárig Attila, Alelnök:  +40752202667 
Péter Jakab, Titkár:  +40745840130 
Sárig Zoltán, Tag: +40742057818

 

comments powered by Disqus